Cem Akkılıç Cemology Onuncu köy Manşetler

Cem Akkılıç Cemology Onuncu köy Manşetler
Gericilere hoşgörü göstermek yüce bir terbiye göstergesi değil, bir milletin mutluluğuna, şerefine ve namusuna göz dikenlere hoşgörüdür ki, hiçbir zaman, hiçbir kişi buna izin veremez!’ Mustafa Kemal Atatürk

18 Temmuz 2009 Cumartesi

Sarayburnu Atatürk Anıt Heykeli'nde yaşanan rezaleti gözler önüne serdik.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan büyük saygısızlığın belgesi!
Cumhuriyet tarihinin ilk Anıt heykeli yok oluşunu bekliyor…    
Sarayburnu Atatürk Anıt Heykeli'nin son durumu Türkiye Cumhuriyetine yakışmayacak derecede kötü durumda. Bakımsızlık bir tarafa, Anıt heykelin etrafı pislik içinde kalmış, insan dışkıları, pet şişeler, her türden atık etrafa yayılmış. AKP'li İstanbul Büyükşehir belediyesi, ekipleriyle her tarafa bakım yapıp, çiçek ekerken, Cumhuriyet tarihinin ilk Atatürk heykeli yok oluşunu ve hazin sonunu bekliyor.
*
*
Burada söz konusu olan sıradan bir ''büst'' değil...
*
Heykele ait Türk bayrağının renginin solduğunu, üzerinde kuş pislikleri olduğunu net bir biçimde gösterdim. Devlet eliyle her türlü suçun işlendiğine tanık olduğumuz bu üzüntü verici tabloda, Bayrak Kanunu'na da aykırı davranılıyor.
*
Peki, orayı o hale getiren vatandaşların hiç suçu yok mu?
 *
*
Elbette var. Ben görüntüleri internet ortamına aktardıktan yaklaşık 15 gün sonra tekrar Anıt Heykele gidip baktım. Belediye, bize temizliğin yapıldığını söylediğinde gidip bakma ihtiyacı hissettik. Bu defa manzara eskisinden daha kötüydü. Kendini bilmez nankörler heykelimizin her tarafına Yahudi yıldızı çizmişlerdi. Demek ki bu ''mini belgesel'' bazılarına çok fazla batmış olmalı ki, izledikten sonra gidip daha çok hasar vermek istemişler.
*
Tüm bunların dışında, ne acıdır ki; yapmış olduğumuz tüm resmi başvuru ve uyarılar dikkate bile alınmadı. Belediyeye ait uyduruk bir temizlik ekibi, oradaki otları yolmaktan başka hiç bir şey yapmadı.
*
*
Şimdi sizleri, hazırlamış olduğum ''14 dakikalık'' iki bölüm halinde ve belge niteliğindeki video çekimleriyle baş başa bırakıyorum. 
*
*
Cem Akkılıç 18 Temmuz 2009  
İletişim adresi; cemakkilic@cheerful.com
***
  -------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------  -------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------       -------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------
Fotoğraflar: Hülya Bayrak
İstanbul’da durum bu şekildeyken, Antalya Büyük Şehir belediyesi Çallı Meydanına muhteşem bir Atatürk Heykeli yaptırdı.
Yazı ve tarafımdan çekilen fotoğraflar burada.
Yıkamayacaklar!

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Designed by Cem Akkılıç
Political Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory